Locatie

Den Hoorn

Groepsaccommodatie Jonkersbergen ligt ingeklemd tussen de weilanden. Rustig, ruim en met zicht op het Hoornder kerkje. Een prachtige uitvalsbasis voor groepen en schoolreisjes! Vanaf het stille landweggetje fietst u makkelijk naar het bos of de duinen. De Texelse natuur, vol heuvels en slingerpaadjes, is één groot avontuur. Die nachtelijke dropping wordt gegarandeerd een succes!

Bivakkeren langs een rustig landweggetje, met bos, duinen en zee om de hoek!

Duinen

Het ruige duingebied rond Den Hoorn is het ontdekken waard. Roofvogels, Schotse Hooglanders, wilde paarden, kleurrijke planten; u komt ogen tekort. Niet vreemd opkijken als u onderweg een stel bunkers tegenkomt. De Duitsers bouwden hun geschut in dit weidse gebied, met zicht op zee. Richting De Hors staan robuuste vloedpalen in het landschap. De jaartallen markeren de grenzen van Texel. Waar u hoog en droog staat, klotste vroeger het zeewater over het eiland.

Zee

Op ons terrein kunt u hem soms horen ruisen. De Noordzee ligt slechts een paar kilometer van uw slaapplaats. Via de duinen bereikt u Paal 9, waar de golven hun weg zoeken over het strand. Onze tip: sla linksaf en loop een eindje door. Op De Hors, de zuidpunt van Texel, voelt u zich alleen op de wereld. Jonge duintjes, vlak wit strand en een stevige zeebries. Daarvoor komt u naar Texel, toch?

Locatie
Locatie

Op de fiets!

 

© Jonkersbergen | EN/OF ontwerp & communicatie